Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Pirinç Pilavi...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Pirinç Pilavi...



Malzemeler;
2 Adet Patlıcan
- 2 Su bardağı Pirinç
- 1 Su bardağı Sıcak Su
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 4 Adet Taze Soğan
- Kararında Karabiber,
Tuz


Bütün patlıcanları soyulmuş olarak tuzlu suda dinlendirip, suyunu süzün
Küp doğrayın
1 çorba kaşığı sıvı yağı kızartın
Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat dinlendirip, süzün
Soğanları incecik kıyın
1 çorba kaşığı kızgın sıvı yağda hafifçe soteleyin
Pirinci ilave ederek kavurun
Tuz ve karabiberi ekleyin
Suyunu ilave edip, pişmeye bırakın
Pilav suyunu çekip, göz göz olunca ocağın altını kapatın
Patlıcanları pilava ekleyip, karıştırın
Üzerini kağıt havlu ile kaplayın
Tencerenin kapağını kapatarak, dinlenmeye bırakın
Sıcak olarak servis yapın


alinti

Alıntı Yaparak Cevapla