Yalnız Mesajı Göster

Çeşnili Pilav..

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çeşnili Pilav..





MALZEMELER

15 Su Bardağı Pirinç
2 Su Bardağı Su
1 Salçalık Kırmızı Biber
1 Çarliston Biber
100 gr Mantar
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Domates
Bir Tutam Safran
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI

Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın
Pirinç, su, margarin, safran, ruz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın
Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ilave ederek 5-6 dakika kavurun Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın Ateşten alıp pilava ilave edin Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın Sıcak olarak servis yapın

alinti

Alıntı Yaparak Cevapla