Konu
:
Çeşnili Pilav..
Yalnız Mesajı Göster
Çeşnili Pilav..
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çeşnili Pilav..
MALZEMELER
1
5 Su Bardağı Pirinç
2 Su Bardağı Su
1 Salçalık Kırmızı Biber
1 Çarliston Biber
100 gr Mantar
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Domates
Bir Tutam Safran
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın
Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın
Pirinç, su, margarin, safran, ruz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın
Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin
Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın
Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ilave ederek 5-6 dakika kavurun
Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın
Ateşten alıp pilava ilave edin
Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın
Sıcak olarak servis yapın
alinti
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul