Konu
:
Baharatlı Pilav..
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Pilav..
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Pilav..
MALZEMELER
2 Soğan
2 Sarmısak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Karabiber, Tuz
Kırmızı Toz Biber, Safran, Hintcevizi
250 gr Soyulmuş domates
3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
200 gr Pirinç
1
5 Su Bardağı Et Suyu
6 Jumbo Karides
Limon Suyu
HAZIRLANIŞI
Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın
Sarmısağı soyup ezin
Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun
Baharatların tümünü tavaya ekleyin
Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin
5 dak
kısık ateşte pişirin
Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak
kadar pişirin
Ara sıra karıştırın
Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın
Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın
Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın
Pilavı karides eşliğinde servis yapın
alinti
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul