Yalnız Mesajı Göster

Dereotlu Mantarli Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dereotlu Mantarli Pilav






Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 3 Su Bardağı (kaynar) Su
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
  • 500 Gr Mantar (1 paket)
  • 1 Demet Dereotu (15-20 dal)
  • 1 Adet Tavuk Bulyon
  • 1 Çay Kaşığı Şeker
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Adet Limon
Yapılışı
  • Pirincin üzerine limonu üç dört parçaya ayırıp koyun ve 1 tatlı kaşığı tuz serpin, pirinçleri bir parmak şekilde geçecek şekilde kaynar su ekleyin ve 35-40 dk su ılınıncaya kadar bekletin
  • Mantarları yıkayın ve incecik doğrayın, bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile renkleri sararıncaya kadar kavurun Mantarlar önce su salacak bir süre sonra suyunu çekecektir Pişen mantarları bir kağıt havlu üzerine alarak, yağının süzülmesini sağlayın
  • Islattığınız pirinci, musluğun altında kevgirden akan su berraklaşıncaya kadar yıkayın
  • Ayrı bir kapta, kaynar su, bulyon, şeker, tuz ve ıslatmak için kullandığınız limonların suyunu karıştırın
  • Zeytinyağını hafifçe kızdırın ve pirinçleri ekleyin, 4-5 dk kavurun Mantarları ekleyin ve çok az daha kavurun
  • Kaynar su ile hazırladığınız karışımı ekleyin ve karıştırın 3 dk hızlı ateşte, daha sonra altını kısarak 10-15 dk suyunu çekinceye kadar pişirin
  • Pilavın altını kapatınca, incecik kıydığınız dereotunu ekleyin ve sadece üst kısmını hafifçe karıştırın Üzerine bir peçete kapatın ve 10-15 dk dinlendirin Servis yapacağınız zaman karıştırıp, dereotlarının tamamen karışmasını sağlayın





Servis Önerisi;
& Pilavı pişirip, demlendirdikten sonra bir borcama döküp, üzerine 1 su bardağı kadar kaşar rendesi serpin Fırında 3-4 dk kaşarlar eriyip, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin veya tek kişilik güveç kaplarına paylaştırıp, aynı şekilde üzerine kaşar rendeleyerek kişiye özel pilavlar elde edin

alinti

Alıntı Yaparak Cevapla