Konu
:
Bezelyeli Pilav..
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Pilav..
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Pilav..
MALZEMELER
500 gr
taze bezelye
1 demet dereotu
2 bardak jasmin pirinç
1,5 bardak sıcak su
tereyağ
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Bezelyeler ayıklanıp yıkanır, haşlanır
Pilav tenceresine haşlanan bezelyeler ve ayıklanıp yıkanmış pirinç, çok ince kıyılmış dereotu, tereyağ, tuz ve karabiber konup 2-3 dakika çevrilerek kavurulur
Sıcak su ilavesi ile 20 dakika kadar kısık ateşte pişirilir
Altı kapatılır, kapağın altına birkaç adet kağıt havlu konularak 15 dakika kadar demlemeye bırakılır
(Tavuk yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz, hem çok lezzetli, hem de çok hafiftir
)
alinti
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul