Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Pilav..

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Pilav..




MALZEMELER

500 gr taze bezelye
1 demet dereotu
2 bardak jasmin pirinç
1,5 bardak sıcak su
tereyağ
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI

Bezelyeler ayıklanıp yıkanır, haşlanırPilav tenceresine haşlanan bezelyeler ve ayıklanıp yıkanmış pirinç, çok ince kıyılmış dereotu, tereyağ, tuz ve karabiber konup 2-3 dakika çevrilerek kavurulur Sıcak su ilavesi ile 20 dakika kadar kısık ateşte pişirilir Altı kapatılır, kapağın altına birkaç adet kağıt havlu konularak 15 dakika kadar demlemeye bırakılır (Tavuk yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz, hem çok lezzetli, hem de çok hafiftir)

alinti

Alıntı Yaparak Cevapla