Konu
:
Siyah Havuçlu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Siyah Havuçlu Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Siyah Havuçlu Pilav
Malzemeler:
• 250 gr pirinç
• 250 gr kaz başı doğranmış kuzu eti
• 50 gr tereyağı
• 2 adet orta boy siyah havuç
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 4 diş sarımsak
• 1 çay kaşığı kuru nane
• 1 yemek kaşığı nar ekşisi
• 1 bardak tavuk veya et suyu
Yapılışı:
Etler yayvan bir tencereye alınarak suyunu bırakıncaya kadar pişirilir
Ayrı bir tencerede tereyağı eritilerek halka şeklinde doğranmış havuç, sarımsak ve diğer malzemeler ilave edilerek kavrulur
Daha sonra tüm malzemeler etle birlikte yayvan bir tencereye alınarak et veya tavuk suyu ilave edilir
Pirinç katılarak önce yüksek sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir
Daha sonra dinlenmeye bırakılır
Sıcak olarak servis yapılarak afiyetle yenilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul