Konu
:
Aromatik Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Aromatik Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aromatik Pilav
2 su bardağı basmati pirinç
3
5 su bardağı su
225 gr mantar
1
5 çay fincanı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı Karya kişniş
1 çay kaşığı Karya toz tarçın
8 diş Karya karanfil
2 Karya defne yaprağı
1 tutam Karya karabiber
Yeteri kadar tuz
Aromatik pilav:
Pirinci bol suda bir kaç kez yıkayıp süzün
Tane tane olması için bir tepsiye yayarak kuruyuncaya kadar bekletin
Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin
Geniş bir tencerede yağı ısıtıp mantarları ilave edin
Hafif sote edip tüm baharatları ve defne yapraklarını ekleyin
Pirinç, 1 çay kaşığı tuz ve 3
5 su bardağı suyu ilave ederek tencereyi hızlı ateşe alın
Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve suyunu çekinceye kadar pişirin
Tencereyi ocaktan alıp pilavın üzerini kağıt havluyla örtün ve kapağını kapatın
10-15 dakika demlenmeye bırakın
Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul