Yalnız Mesajı Göster

Aromatik Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aromatik Pilav





2 su bardağı basmati pirinç
35 su bardağı su
225 gr mantar
15 çay fincanı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı Karya kişniş
1 çay kaşığı Karya toz tarçın
8 diş Karya karanfil
2 Karya defne yaprağı
1 tutam Karya karabiber
Yeteri kadar tuz

Aromatik pilav:
Pirinci bol suda bir kaç kez yıkayıp süzün Tane tane olması için bir tepsiye yayarak kuruyuncaya kadar bekletin Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin

Geniş bir tencerede yağı ısıtıp mantarları ilave edin Hafif sote edip tüm baharatları ve defne yapraklarını ekleyin Pirinç, 1 çay kaşığı tuz ve 35 su bardağı suyu ilave ederek tencereyi hızlı ateşe alın Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve suyunu çekinceye kadar pişirin
Tencereyi ocaktan alıp pilavın üzerini kağıt havluyla örtün ve kapağını kapatın 10-15 dakika demlenmeye bırakın Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla