Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen Bulgur Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Bulgur Pilavı





1 soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zencefil (kıyılmış)
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Tuz
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
2 havuç
1 kabak
200 gr karnabahar
200 gr brokoli
200 gr bal kabağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı köftelik bulgur
30 gr tereyağı
1 su bardağı sıcak su

Vejetaryen bulgur pilavı:
Havuçları ve kabağı soyup zar şeklinde doğrayın Balkabağını da aynı şekilde doğrayın Karnabahar ve brokoliyi çiçek çiçek ayırın Zencefil, kıyılmış taze nane, zerdeçal, tuz ve kırmızıbiberi bir kasede harmanlayın

Soğanı soyup kıyın Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun Baharatı ekleyip birkaç dakika daha kavurun Sırasıyla havuçlar, kabak, karnabahar, brokoli ve balkabağını ilave edin Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Haşlanmış nohudu ekleyin 10 dakika daha pişirip ocaktan alın

Köftelik bulguru yıkayıp süzün Derin bir kaba alıp üzerine 1 bardak kaynar suyu dökün 5 dakika kadar şişmesi için bekledikten sonra tereyağını ve tuzu ilave edin Geniş bir servis tabağının ortasına sebzeli karışımdan, kenarlarına da hazırladığınız tereyağlı köftelik bulgurdan yayın Hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla