Konu
:
Zeytinyağlı Enginarlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Enginarlı Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Enginarlı Pilav
Malzemeler
2 su bardağı lüks baldo pirinç
2 adet orta boy kuru soğan
3 su bardağı sıcak su (et ya da tavuk suyu kullanılabilir)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 adet konserve enginar (temizlenmiş taze enginar da kullanılabilir)
½ adet limonun suyu
2 adet kesme şeker
1 adet dere otu
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı
3 adet yeşil taze soğan (yalnızca yeşil kısımları kullanılacak)
Hazırlanışı
Pirinç bol tuzlu kaynar suda 30 – 40 dakika kadar bekletilir
Taze soğanları sadece yeşil kısımları alınıp incecik doğranır
Konserve ya da taze enginarlar kuşbaşı olarak küp küp dilimlenir
Kuru soğan da incecik doğranır
Diğer taraftan, zeytinyağı geniş bir pilav tenceresine aktarılıp orta ısılı ateşte kızdırılır
Hafifçe kızan yağa incecik yemeklik doğranmış kuru soğanlar aktarılıp karıştırılarak 2-3 dakika kadar kavrulur
Yıkanıp süzülmüş pirinç de ilave edilip 3-4 dakika kadar daha kavrulur
Üzerine sıcak su ( et ya da tavuk suyu kullanılması tavsiye edilir ) aktarılıp tuz, şeker ve karabiber serpiştirildikten sonra orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirilir
Su kaynamaya başlayınca enginarlar ve yeşil soğan ilave edilip karıştırılır
Limon suyu da ilave edilip ocağın altı kısılır ve pilav kısık ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar pişirilir
Suyunu iyice çeken pilavın üzerine incecik kıyılmış dereotu serpiştirilip üzerinden hafifçe karıştırılır
Üzerine kağıt havlu örtüldükten sonra tencerenin kapağı kapatılarak en az 30 dakika dinlendirilir
Karıştırılarak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul