Konu
:
Otantik Kuskus Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Otantik Kuskus Pilavı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Otantik Kuskus Pilavı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı kuskus
10 kuru kayısı
1 çay bardağı badem içi
1 çay bardağı yeşil mercimek
1
5 su bardağı su
1 çay kaşığı tarçın
1 kase antepfıstığı
Tuz
Otantik kuskus pilavı:
Yeşil mercimeği yıkayıp süzün
Tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin
Diri kıvamda haşlayıp süzün
Kayısıları zar şeklinde doğrayın
Zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtıp kuskusu hafifçe kavurun
Zar şeklinde doğranmış kayısı ve badem içlerini ekleyip kavurmaya devam edin
Yeşil mercimek ve sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın
Kısık ateşte suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin
Ocaktan alıp tuz, tarçın ve antepfıstıklarını ekleyip tatlandırın
15 dakika dinlendirmeye bırakın
Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak veya ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul