Konu
:
Zerdeçallı Pilav Üzeri Kavurma
Yalnız Mesajı Göster
Zerdeçallı Pilav Üzeri Kavurma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zerdeçallı Pilav Üzeri Kavurma
Pilav için
2 su bardağı baldo pirinç
40 gr tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı zerdeçal
2
5 su bardağı sıcak su
Tuz
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı haşlanmış nohut
Kavurma için
125 gr tereyağı
1 kg kuzu eti
1 su bardağı su
Tuz
Zerdeçallı pilav üzeri kavurma:
Pilav için, pirinçleri sıcak su ile iyice yıkayın
Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp eritin
Pirinçleri ekleyip renkleri şeffaflaşıncaya kadar iyice kavurun
Zerdeçalı ilave ederek karıştırın
Sıcak su ve tuz ekleyerek kaynayıncaya kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişirin
Suyunu çekmeye yakın üzüm ve nohutları ekleyerek suyunu çekinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örterek bekletin
Etleri kuşbaşı şeklinde doğrayın
Tereyağını tencerede eritip etleri ekleyin ve renkleri dönünceye kadar kavurun
Tuz ve su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin
Pilavı tabağa alıp üzerine etleri yerleştirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul