Yalnız Mesajı Göster

Zerdeçallı Pilav Üzeri Kavurma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zerdeçallı Pilav Üzeri Kavurma





Pilav için
2 su bardağı baldo pirinç
40 gr tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı zerdeçal
25 su bardağı sıcak su
Tuz
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı haşlanmış nohut

Kavurma için
125 gr tereyağı
1 kg kuzu eti
1 su bardağı su
Tuz

Zerdeçallı pilav üzeri kavurma:
Pilav için, pirinçleri sıcak su ile iyice yıkayın Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp eritin Pirinçleri ekleyip renkleri şeffaflaşıncaya kadar iyice kavurun Zerdeçalı ilave ederek karıştırın Sıcak su ve tuz ekleyerek kaynayıncaya kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişirin Suyunu çekmeye yakın üzüm ve nohutları ekleyerek suyunu çekinceye kadar pişirin Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örterek bekletin Etleri kuşbaşı şeklinde doğrayın Tereyağını tencerede eritip etleri ekleyin ve renkleri dönünceye kadar kavurun Tuz ve su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Pilavı tabağa alıp üzerine etleri yerleştirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla