Konu
:
Deniz Mahsulleri Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Mahsulleri Pilavı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Mahsulleri Pilavı
1 su bardağı zeytinyağı
50 gr dolmalık fıstık
1 soğan
250 gr mantar
2 domates
1 demet taze soğan
100 gr haşlanmış kalamar
100 gr haşlanmış karides
100 gr haşlanmış ahtapot
100 gr haşlanmış midye
50 gr kuşüzümü
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı taze biberiye
1 çay kaşığı tarhun otu
1 çay kaşığı toz safran
1 litre sıcak su
500 gr baldo pirinci
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Deniz mahsulleri pilavı: Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister
Bu da onlardan biri
Kuşüzümlerinin şişmesi için ılık suda 10 dakika kadar bekletin
Mantarları nemli bir bezle silip dilimleyin ve kararmaması için limonlu suda bekletin
Soğanları ve domatesleri soyup kıyın
Taze soğanı temizleyip yeşil kısımlarını doğrayın
Taze çekilmiş karabiber, kuşüzümü, taze biberiye, tarhun otu ve safranı küçük bir kasede harmanlayın
Kıyılmış maydanoz ile dereotunuda ayrı bir kasede harmanlayın
Zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtıp dolmalık fıstıkları kavurun
Soğan, domatesler ve mantarı ekleyip mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun
Yeşil soğan ve haşlanıp eşit şekilde doğranmış deniz mahsullerini ilave edin
5 dakika daha kavurun
Sıcak su ve baharat karışımını ekleyin
Bol suyla yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edin ve bir taşım kaynatın
Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin
Ocaktan alıp kıyılmış yeşillikleri ilave edip harmanlayın
10 dakika demlendirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul