Konu
:
Baharatlı Kızarmış Buğday Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Kızarmış Buğday Pilavı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Kızarmış Buğday Pilavı
Malzemeler
1 su bardağı buğday
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 demet dereotu
1 demet maydonoz
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
2 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı yenibahar
5 çorba kaşığı zeytinyağı
6 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Buğdayı bir gece suda bekletin
Soğanı küp doğrayarak zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun
Fıstıkları ekleyin ve kavurun
Yıkanmış buğdayı ekleyin, 2-3 dakika kavurun ve üzerine 3 su bardağı su ilave edin
Suyunu çekene kadar, pilav gibi pişirin
Piştikten sonra dereotunu, maydonozu doğrayın, baharatları ekleyin
Yağlanmış kalıplara pilavınızı paylaştırın
Üzerine birer tatlı kaşığı tereyağı koyarak, 160 derecede, 10 dakika kızartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul