Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Kızarmış Buğday Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Kızarmış Buğday Pilavı





Malzemeler
1 su bardağı buğday
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 demet dereotu
1 demet maydonoz
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
2 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı yenibahar
5 çorba kaşığı zeytinyağı
6 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı
Buğdayı bir gece suda bekletin Soğanı küp doğrayarak zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun Fıstıkları ekleyin ve kavurun Yıkanmış buğdayı ekleyin, 2-3 dakika kavurun ve üzerine 3 su bardağı su ilave edin Suyunu çekene kadar, pilav gibi pişirin Piştikten sonra dereotunu, maydonozu doğrayın, baharatları ekleyin Yağlanmış kalıplara pilavınızı paylaştırın Üzerine birer tatlı kaşığı tereyağı koyarak, 160 derecede, 10 dakika kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla