Konu
:
Kızarmış Kabaklı Pestolu Bulgur Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Kızarmış Kabaklı Pestolu Bulgur Pilavı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızarmış Kabaklı Pestolu Bulgur Pilavı
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı su
300 gr kabak
1 limonun ince şerit doğranmış kabuğu
2 çay bardağı sıvıyağ
1 demet fesleğen
Yarım demet maydanoz
Tuz
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Kızarmış kabaklı pestolu bulgur pilavı:
Fesleğen ve maydanozu temizleyin
Fesleğen, maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve peyniri robotta ezin
Bulguru tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün
Pesto sosu ekleyip harmanlayın
Bulguru yağlanmış 6 krem karamel kalıplarına paylaştırın
Üzerine kaşığın tersi ile bastırarak düzeltin
Üzerlerini örtüp 23 dakika dinlendirin
Kabakların uç kısımlarını kesip cips gibi halka dilimleyin
Sıvıyağı tavada iyice kızdırıp kabakları kızartın
Kabakları kağıt peçete üzerine alıp yağını çektirin
Limon kabuklarını da yağda kızartıp peçete üzerine alın
Kalıpları servis tabaklarına ters çevirin
Kabak ve limon kabuğu ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul