Yalnız Mesajı Göster

Kızarmış Kabaklı Pestolu Bulgur Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Kabaklı Pestolu Bulgur Pilavı





2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı su
300 gr kabak
1 limonun ince şerit doğranmış kabuğu
2 çay bardağı sıvıyağ
1 demet fesleğen
Yarım demet maydanoz
Tuz
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

Kızarmış kabaklı pestolu bulgur pilavı:
Fesleğen ve maydanozu temizleyin Fesleğen, maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve peyniri robotta ezin

Bulguru tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün Pesto sosu ekleyip harmanlayın Bulguru yağlanmış 6 krem karamel kalıplarına paylaştırın Üzerine kaşığın tersi ile bastırarak düzeltin Üzerlerini örtüp 23 dakika dinlendirin

Kabakların uç kısımlarını kesip cips gibi halka dilimleyin Sıvıyağı tavada iyice kızdırıp kabakları kızartın Kabakları kağıt peçete üzerine alıp yağını çektirin Limon kabuklarını da yağda kızartıp peçete üzerine alın

Kalıpları servis tabaklarına ters çevirin Kabak ve limon kabuğu ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla