Konu
:
Girit Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Girit Pilavı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Girit Pilavı
3 su bardağı baldo pirinç
6 su bardağı sıcak su
1 soğan
1 havuç
1 kırmızı dolmalık biber
1 patlıcan
1 enginar kalbi
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
çeyrek demet kıyılmış taze nane
çeyrek demet kıyılmış maydanoz
çeyrek demet kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Girit pilavı:
Soğan, havuç ve biberi çok ince doğrayın
Pilav tenceresinde ayçiçeği yağı ve tereyağını ısıtıp sebzeleri pişirin
Patlıcanı ince doğrayıp ekleyin
Enginar kalbini ufak küp şeklinde doğrayın
Pirinci yıkayıp süzün
Tencereye çam fıstığıyla birlikte ekleyip karıştırın
Enginarları ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın
Kalan tüm malzemeyi ilave edip iyice karıştırın
Suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin
Pişince ocaktan alın ve kapağı kapalı şekilde 15 dakika daha demlendirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul