Konu
:
Havuçlu Risotto
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Risotto
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Risotto
Malzemeler
3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
1 soğan (ince doğranmış)
4 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
300 gr havuç (soyulup ince doğranmış)
350 gr pirinç
Bir tutam taze çekilmiş karabiber
12 çorba kaşığı taze çekilmiş parmesan peyniri rendesi
Hazırlanışı
Kalın dipli büyük bir tavaya tereyağından 2 çorba kaığı koyup tavayı ateşe oturtun
Yağ eriyince soğanları ekleyip saydamlaşıncaya kadar 4-5 dakika pişirin
Bu arada tavuk suyunu bir tencereye oturtup bir taşım kaynattıktan sonra tencerenin altını kapatıp ocakta bırakın
Tavadaki soğanlara havuçları katıp yaklaşık 5 dakika hafifçe kızartın
Tenceredeki sıcak tavuk suyundan pirinçlerin üstüne bir kepçe döküp sürekli karıştırarak pirinç suyun çoğunu çekene kadar pişirin
Bu biçimde, çektikçe her defasında bir kepçe sıcak tavuk suyu ekleyip , sürekli karıştırarak pirinç lapalaşmadan sulu, ama hafif diri kalıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirmeye devam edin
Tencereyi ateşten alıp, kalan 1 çorba kaşığı tereyağı, parmesan peyniri rendesi ve karabiberi ekleyerek karıştırın
Sonra tencerenin kapağını sıkıca kapatıp bir kenarda 5 dakika dinlenmeye bırakın
Tencerenin kapağını açıp risottoyu bir kez daha karıştırdıktan sonra servis yapın
Not: Servisten hemen önce bir demet taze kişnişin yaprakları eklenebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul