Konu
:
Sebzeli Ve Etli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Ve Etli Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Ve Etli Pilav
2 su bardağı pirinç
100 gr tereyağı
4 + 1/4 su bardağı sıcak su
250 gr kuşbaşı et
1 soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı küp doğranmış haşlanmış havuç
1 çay bardağı kıyılmış dereotu
Tuz
Sebzeli ve etli pilav:
Etleri ve yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın
Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin
Etleri suyun içinden çıkartıp kenara ayırın
Pirinci sıcak suda ıslatıp 15 dk kadar bekletin
Tereyağını tencerede eritin
Pirinci iyice yıkadıktan sonra yağda 5 dakika kadar kavurun
Sıcak suyu kavrulan pirincin üzerine dökün
Tuz ekleyin
Pilav suyunu çekince etleri, haşlanmış bezelye, haşlanmış havucu ve kıyılmış dereotunu ilave edip yavaşça karıştırın
Birkaç dakika sonra ocağın altını kapatıp pilavı demlendirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul