Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Ve Mısırlı Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Ve Mısırlı Pilav





2 su bardağı baldo pirinç
4 su bardağı su
100 gr konserve mısır tanesi
100 gr konserve bezelye
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt kreması
Tuz, karabiber

Kremalı ve mısırlı pilav:
Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin Bol suyla yıkayıp süzün

Bezelye ve mısırın suyunu süzün 1 kaşık yağı teflon tavada kızdırıp bezelye ve mısırı ilave edip soteleyin Yarım bardak suyu ekleyin Kısık ateşte 5 dakika kapağı kapalı olarak pişirin Kremayı ekleyip karıştırın ve ateşten alın

Kalan sıvıyağı bir tencerede ısıtıp pirinci hafif kavurun Tuz ve kalan 35 bardak suyu ilave edip kapağını kapatın Kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin Hazırladığınız kremalı sosu pilava ilave edip karıştırın Üzerini kâğıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla