Konu
:
Kremalı Ve Mısırlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Ve Mısırlı Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Ve Mısırlı Pilav
2 su bardağı baldo pirinç
4 su bardağı su
100 gr konserve mısır tanesi
100 gr konserve bezelye
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt kreması
Tuz, karabiber
Kremalı ve mısırlı pilav:
Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin
Bol suyla yıkayıp süzün
Bezelye ve mısırın suyunu süzün
1 kaşık yağı teflon tavada kızdırıp bezelye ve mısırı ilave edip soteleyin
Yarım bardak suyu ekleyin
Kısık ateşte 5 dakika kapağı kapalı olarak pişirin
Kremayı ekleyip karıştırın ve ateşten alın
Kalan sıvıyağı bir tencerede ısıtıp pirinci hafif kavurun
Tuz ve kalan 3
5 bardak suyu ilave edip kapağını kapatın
Kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin
Hazırladığınız kremalı sosu pilava ilave edip karıştırın
Üzerini kâğıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul