Konu
:
Kabaklı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Pilav
Çeyrek paket margarin
2 su bardağı pirinç
3
5 su bardağı su
2 taze soğan sapı
3 kabak, tuz
Kabaklı pilav:
Pirinci limonlu ve tuzlu sıcak suda en az yarım saat bekletin
Bol suda yıkayıp süzün
Kabakları temizleyip iri iri rendeleyin
Taze soğan saplarını incecik kıyın
Margarinin yarısını teflon tavada eritip soğan ve kabakları kavurun
1 tutam tuz ve karabiber serpip kabaklar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin
Kalan margarini tencerede eritip pirinci kavurun
Sıcak su ve tuz ekleyip kapağını kapatın
Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin
Pilavı ateşten alıp kabaklı karışımı ilave edin
Harmanlayıp üzerini kağıt havlu ile kapatarak 5-10 dakika dinlendirin
Sıcak olarak servis yapın
Şefin Yorumu :
Bu pilavı ezilmiş sarımsak ve kıyılmış dereotu ilaveli yoğurt eşliğinde sunun
Yoğurt, pilava farklı bir lezzet verecektir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul