Yalnız Mesajı Göster

Kabaklı Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Pilav





Çeyrek paket margarin
2 su bardağı pirinç
35 su bardağı su
2 taze soğan sapı
3 kabak, tuz

Kabaklı pilav:
Pirinci limonlu ve tuzlu sıcak suda en az yarım saat bekletin Bol suda yıkayıp süzün Kabakları temizleyip iri iri rendeleyin Taze soğan saplarını incecik kıyın

Margarinin yarısını teflon tavada eritip soğan ve kabakları kavurun 1 tutam tuz ve karabiber serpip kabaklar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin

Kalan margarini tencerede eritip pirinci kavurun Sıcak su ve tuz ekleyip kapağını kapatın Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin

Pilavı ateşten alıp kabaklı karışımı ilave edin Harmanlayıp üzerini kağıt havlu ile kapatarak 5-10 dakika dinlendirin Sıcak olarak servis yapın

Şefin Yorumu :
Bu pilavı ezilmiş sarımsak ve kıyılmış dereotu ilaveli yoğurt eşliğinde sunun Yoğurt, pilava farklı bir lezzet verecektirAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla