Yalnız Mesajı Göster

Fırında Pırasalı Pirinç Turtası

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Pırasalı Pirinç Turtası





200 gr pirinç
2 pırasa
2 yumurta
100 gr rendelenmiş beyazpeynir
100 gr dana jambon
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
30 gr margarin
Tuz, karabiber

Fırında pırasalı pirinç turtası:
Pırasayı temizleyip ince ince dilimleyin Yumurtanın sarılarını aklarından ayırın Jambonu küp küp doğrayın Pirinci tuzlu suda diri kıvamda haşlayın Süzüp soğumaya bırakın ve bir kaba alın Kaşarpeynir ve 2 yumurta akını pirince ilave edip karıştırın

Kelepçeli yuvarlak bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın Pirinçli karışımı ilave edip yayın Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin

Margarini tavada eritip pırasayı kavurun Jambonu ekleyin Tuz ve karabiber serpip 3 dakika daha kavurun ve ateşten alın Beyazpeynir, yumurta sarısı, 1 tutam tuz ve karabiber serpip karıştırın

Kalıbı fırından çıkarın ve üzerine hazırladığınız pırasalı karışımı ilave edin Tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin Servis tabağına alıp dilimleyerek sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla