Konu
:
Fırında Pırasalı Pirinç Turtası
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Pırasalı Pirinç Turtası
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Pırasalı Pirinç Turtası
200 gr pirinç
2 pırasa
2 yumurta
100 gr rendelenmiş beyazpeynir
100 gr dana jambon
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
30 gr margarin
Tuz, karabiber
Fırında pırasalı pirinç turtası:
Pırasayı temizleyip ince ince dilimleyin
Yumurtanın sarılarını aklarından ayırın
Jambonu küp küp doğrayın
Pirinci tuzlu suda diri kıvamda haşlayın
Süzüp soğumaya bırakın ve bir kaba alın
Kaşarpeynir ve 2 yumurta akını pirince ilave edip karıştırın
Kelepçeli yuvarlak bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın
Pirinçli karışımı ilave edip yayın
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Margarini tavada eritip pırasayı kavurun
Jambonu ekleyin
Tuz ve karabiber serpip 3 dakika daha kavurun ve ateşten alın
Beyazpeynir, yumurta sarısı, 1 tutam tuz ve karabiber serpip karıştırın
Kalıbı fırından çıkarın ve üzerine hazırladığınız pırasalı karışımı ilave edin
Tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin
Servis tabağına alıp dilimleyerek sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul