Konu
:
Ziyafet Pilavı-2
Yalnız Mesajı Göster
Ziyafet Pilavı-2
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ziyafet Pilavı-2
2 su bardağı baldo pirinç
3
5 su bardağı et suyu
1 havuç
40 gr tereyağı
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 çay bardağı konserve mısır tanesi
Tuz
250 gr kavrulmuş kuzu eti
Süslemek için
Birkaç maydanoz yaprağı
Birkaç dereotu dalı
Küp kesilmiş renkli biberler
Ziyafet pilavı:
Pirinci tuz ve limon suyu ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin
Nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün
Havucu temizleyip küp doğrayın
Mısırın suyunu süzün
Tereyağını tencerede eritin
Pirinç ve küp kesilmiş havucu ilave edip devamlı karıştırarak kavurun
Nohut, bezelye ve tuzu ekleyip harmanlayın
Sıcak et suyunu ilave edip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin
Pilavı ocaktan aldıktan sonra mısırı ekleyip harmanlayın ve 10 dakika dinlendirin
Bir çorba kasesinin içine önce bir miktar pilav ekleyin ve kaşıkla üzerine hafifçe bastırın
Bir miktar kavrulmuş kuzu eti ilave edin
Tekrar pilav, kavrulmuş et ve pilav ekleyip sıralamayı tamamlayın
Pilavı servis tabağına ters çevirip aktarın
Kalan pilav ve kavrulmuş eti aynı şekilde hazırlayın
Pilavların üzerini kavrulmuş et, dereotu yaprakları,maydanoz yaprakları ve küp kesilmiş renkli biberlerle süsleyip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul