Yalnız Mesajı Göster

Pıt Pıt Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pıt Pıt Pilavı





Yarım su bardağı irmik
¾ su bardağı un
¾ çay bardağı soğuk su
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
350 gr dana kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz

Pıt pıt pilavı:
Soğanı ince doğrayın Tereyağı ile soğanı kısık ateşte tavada kavurun Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın Bir kapta un, irmik ve soğuk suyu karıştırın Elinizle ince bulgur kıvamına gelinceye kadar ufalayın Bu karışımı tencereye alıp üzerine sıcak su ve tuzu ilave edin Kıymalı karışımı da ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin Suyunu çekince ocaktan alın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla