Konu
:
Pıt Pıt Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Pıt Pıt Pilavı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pıt Pıt Pilavı
Yarım su bardağı irmik
¾ su bardağı un
¾ çay bardağı soğuk su
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
350 gr dana kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Pıt pıt pilavı:
Soğanı ince doğrayın
Tereyağı ile soğanı kısık ateşte tavada kavurun
Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin
Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın
Bir kapta un, irmik ve soğuk suyu karıştırın
Elinizle ince bulgur kıvamına gelinceye kadar ufalayın
Bu karışımı tencereye alıp üzerine sıcak su ve tuzu ilave edin
Kıymalı karışımı da ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin
Suyunu çekince ocaktan alın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul