Konu
:
Şehzade Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Şehzade Pilavı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şehzade Pilavı
2 yemek kaşığı kabuksuz antep fıstığı
2 yemek kaşığı badem
2 yemek kaşığı kuru üzüm
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
1 soğan
1 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber
Şehzade pilavı:
Tereyağı ve ayçiçek yağını tencereye alın
Fıstık ve bademleri 3 dakika kavurun
Pirinci ekleyip 5 dakika daha kavurun
Kuru üzüm, tarçın, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın
Suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın
Kısık ateşte 30 dakika pişirin
Suyunu çekince ateşten alıp 10 dakika demlendirin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul