Yalnız Mesajı Göster

Şehzade Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehzade Pilavı





2 yemek kaşığı kabuksuz antep fıstığı
2 yemek kaşığı badem
2 yemek kaşığı kuru üzüm
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
1 soğan
1 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber

Şehzade pilavı:
Tereyağı ve ayçiçek yağını tencereye alın Fıstık ve bademleri 3 dakika kavurun Pirinci ekleyip 5 dakika daha kavurun

Kuru üzüm, tarçın, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın Suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte 30 dakika pişirin Suyunu çekince ateşten alıp 10 dakika demlendirin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla