Konu
:
Portakallı Pilav-1
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Pilav-1
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Pilav-1
2 su bardağı baldo pirinç
2
5 su bardağı su
1 su bardağı taze portakal suyu
2 çorba kaşığı iri rendelenmiş portakal kabuğu
1 çay bardağı kuru üzüm
40 gr tereyağı
Tuz
Portakallı pilav:
Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin
Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün
Kuru üzümleri yıkayıp süzün
Tereyağını tencerede eritin
Pirinci ilave edip kavurun
Portakal suyu, su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın
Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin
Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın
Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün
10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul