Konu
:
Dereotlu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Dereotlu Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dereotlu Pilav
2 su bardağı çilav (yasmin türü kokulu pirinç)
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
2 soğan
1 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
100 gr ceviz içi
Tuz
Dereotlu pilav:
Çilavı bol suda yıkayıp iyice süzün
Az suyla diri kalacak şekilde haşlayın
Soğan, sarımsak ve dereotunu temizleyip kıyın
Tereyağını tencerede eritin
Soğan ve sarımsağı ilave edip sote edin
Haşlanmış çilav, et suyu ve tuz ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin
İnce kıyılmış dereotunu ilave eduup harmanlayın
Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika demlendirin
Pilavı harmanlayıp büyük bir tasa doldurun ve ters çevirerek düz servis tabağına alın
Üzerini ve çevrisini yarım ceviz içleriyle süsleyip sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul