Konu
:
Soya Fasulyeli Safranlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Soya Fasulyeli Safranlı Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soya Fasulyeli Safranlı Pilav
2 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı soya fasulyesi
4 su bardağı su
25 gr tereyağı
2 yemek kaşığı soya yağı
1 tutam safran
Tuz
Karabiber
Soya fasulyeli safranlı pilav:
Yüksek miktarda protein içeren soya fasulyesi, piyaz, salata, garnitür ve sıcak yemek yapımında da kullanılır
Soya fasulyesini bir gün önceden suda bekletin
Ertesi gün suyunu süzüp yumuşayıncaya kadar haşlayın
Pirinci yıkayıp ılık suda 20 dakika bekletin
Tereyağı ile soya yağını tencerede ısıtıp pirinci kavurun
Fasulyenin suyunu süzüp pirince ekleyin
Safranı 4 bardak ılık su ile karıştırıp tencereye ilave edin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirip 5 dakika kısık ateşte pişirin
Üzerine kağıt havlu örtüp 10 dakika demlenmeye bırakın
Harmanlayıp servis tabaklarına alın
Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul