Konu
:
Üzlemeli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Üzlemeli Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzlemeli Pilav
Pilav için
2 su bardağı baldo pirinç
50 gr tereyağı
3 su bardağı su
Tuz
Üzeri için
1 su bardağı nohut
1
5 su bardağı kuru üzüm
125 gr orta yağlı koyun kıyması
1 su bardağı pekmez
Tuz
Üzlemeli pilav:
Nohudu 1 gece önceden suda bekletin
Nohut üzerini geçecek kadar su ilave ederek nohutlar pişinceye kadar haşlayın
Kıymayı tencereye alıp kavurun
Yıkayıp ayıkladığınız üzümleri ilave edin
Pekmezi ekleyip birkaç dakika kaynatıp ocaktan alın
Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün
Tereyağını tencerede eritin
Pirinçleri ilave edip 5 dakika kavurun
Su ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekinceye kadar pişirin
20 dakika demlendirin
Pilavı servis tabağına alın
Üzerine pekmezli nohutlu karışımı ilave edip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul