Konu
:
İncikli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
İncikli Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncikli Pilav
2 su bardağı baldo pirinç
500 gr kuzu ya da koyun incik
3 su bardağı su
2 patates
1 patlıcan
2 sivri biber
3 domates
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı badem
2 yemek kaşığı Antep fıstığı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı zeytinyağı
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
İncikli pilav:
Pirinci bol suyla yıkayın
Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün
Eti üzerini geçecek kadar su ilavesiyle tencereye alıp pişirin
Üzerinde biriken köpükleri alıp tuz ilave edin
Domates salçası ve baharatları ekleyin
Et suyunu tencereye alıp ısıtın
Pirinç ve zeytinyağını ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin
20 dakika demlenmeye bırakın
Diğer tarafta patlıcanları alaca soyup küp doğrayın
Patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın
Patatesleri, patlıcanları ve doğradığınız biberleri kızartın
Son olarak doğradığınız domatesleri ilave edin
Hepsini birlikte harmanlayarak birkaç dakika pişirin
Badem, çam fıstığı ve kuş üzümünü kavurun
Antep fıstığını ekleyip karışımın yarısını pilava ilave edin
Etleri pilavın üzerine dizin
Kalan fıstıklı karışımı üzerine serpin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul