Konu
:
Kestane Unlu Perde Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Kestane Unlu Perde Pilavı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestane Unlu Perde Pilavı
Hamuru için
1
5 su bardağı kestane unu
2 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı soyulmuş badem
Tuz
Pilav için
1 paket (200 grlık) soyulmuş kestane
4 su bardağı su
2 su bardağı pirinç
30 gr tereyağı
1 kırmızıbiber
1 sarı biber
Tuz
Karabiber
Kestane unlu perde pilavı:
Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister
Bu da onlardan biri
Tereyağını eritip pirinci ekleyin ve 5 dakika kavurun
Sıcak su ve tuzu ekleyip 15 dakika pişirin
Kestaneleri pilava ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin
Biberleri küp şeklinde doğrayarak az yağda soteleyip pilava ekleyin ve dinlenmeye bırakın
Karabiber ilave edin
Yumurta, yoğurt, ayçiçeği yağı ve tuzu bir kasede çırpın
Kestane ununu azar azar ekleyerek yoğurun
Gerekirse un ilavesi yapın
Yuvarlak bir tepsiyi ya da kek kalıbını yağlayın ve tabanına soyulmuş bademleri dizin
Hamuru yağlı kağıt arasında merdane ile tepsinin tabanı büyüklüğünde açın ve tepsinin içine yerleştirin
Kalan hamuru tekrar açıp 2 parmak kalınlığında şeritler kesin ve tepsinin yan duvarlarına yerleştirin
Pilavı içine doldurun
Tekrar tepsi büyüklüğünde hamur açıp üzerine kapatın
190 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin
Tepsiden çıkartıp servis tabağına aktarın
Dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul