Konu
:
Acem Pilavı-2
Yalnız Mesajı Göster
Acem Pilavı-2
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acem Pilavı-2
1 su bardağı Jasmine pirinç
30 gr tereyağı
200 gr kuşbaşı dana eti
2
5 su bardağı su
2 havuç
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay kaşığı zencefil ve tarçın
Tuz
Acem pilavı:
Pirinci bol suyla yıkayın
Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün
Tereyağını tencerede eritin
Etleri ilave edip hafifçe kavurun
1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etleri iyice pişirin
Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin
Jülyen doğranmış havuç, fıstık ve üzümü ilave edin
Baharat ve tuzu ekleyin
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin
20 dakika demlendirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul