Yalnız Mesajı Göster

Acem Pilavı-2

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acem Pilavı-2





1 su bardağı Jasmine pirinç
30 gr tereyağı
200 gr kuşbaşı dana eti
25 su bardağı su
2 havuç
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay kaşığı zencefil ve tarçın
Tuz

Acem pilavı:
Pirinci bol suyla yıkayın Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün Tereyağını tencerede eritin Etleri ilave edip hafifçe kavurun 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etleri iyice pişirin Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin Jülyen doğranmış havuç, fıstık ve üzümü ilave edin Baharat ve tuzu ekleyin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin 20 dakika demlendirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla