Konu
:
Zereşkli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Zereşkli Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zereşkli Pilav
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı zereşk (İran'da bulunan bir tür baharat)
Yarım çay kaşığı safran
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı margarin
1
5 su bardağı sıcak su
1 tavuk but
Kızartmak için sıvıyağ
Zereşkli pilav:
Küçük bir tavada zereşk, 1 kaşık sıvıyağ, tozşeker ve safranı karıştırın
Orta ateşte 5 dakika kavurun
Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın
1
5 bardak su ve margarini ekleyip sade pilav olarak pişirin
Tavuk budunu haşlayın
Sıvıyağı tavada kızdırıp tavuk butu kızartın
Pilavı ortası delik kalıba alın
Servis tabağına ters çevirerek çıkarın
Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul