Yalnız Mesajı Göster

Zereşkli Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zereşkli Pilav





1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı zereşk (İran'da bulunan bir tür baharat)
Yarım çay kaşığı safran
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı margarin
15 su bardağı sıcak su
1 tavuk but
Kızartmak için sıvıyağ

Zereşkli pilav:
Küçük bir tavada zereşk, 1 kaşık sıvıyağ, tozşeker ve safranı karıştırın Orta ateşte 5 dakika kavurun
Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın 15 bardak su ve margarini ekleyip sade pilav olarak pişirin

Tavuk budunu haşlayın Sıvıyağı tavada kızdırıp tavuk butu kızartın
Pilavı ortası delik kalıba alın Servis tabağına ters çevirerek çıkarın Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin Sıcak servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla