Yalnız Mesajı Göster

Ciğerli Ve Kestaneli Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğerli Ve Kestaneli Pilav





2 su bardağı pirinç
30 gr tereyağı
250 gr kuzu ciğeri
2 soğan
2 çorba kaşığı çam fıstığı
4 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı kuşüzümü
Tuz
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
200 gr haşlanmış kestane

Ciğerli ve kestaneli pilav:
Pirinci bir tutam tuz ve bir kaç damla limon suyu eklenmiş sıcak suda yarım saat bekletin Yıkayıp süzün

Kuşüzümlerinin saplarını ayıklayıp yumuşayıp şişmeleri için yarım saat kadar ılık suda bekletin Soğanları soyup kıyın Ciğeri kuşbaşı doğrayın
Tereyağının üçte birini tavada eritip kuşbaşı ciğeri kavurun Ciğer suyunu salıp çekinceye kadar pişirin Ocaktan alın ve üzerini kapakla kapatıp bir kenarda bekletin

Kalan tereyağını pilav tenceresinde eritip sırasıyla soğanlar, fıstıklar ve pirinci kavurun Sıcak etsuyunu ekleyip bir taşım kaynatın Ciğer, bal, kuşüzümü, tuz ve baharatı ekleyip karıştırın Kapağını kapatıp önce yüksek ateşte 3 dakika sonra kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar 15 dakika pişirin

Pilavı ocaktan alıp zar şeklinde kesilmiş kestaneleri ekleyin 20dakika dinlendirin Servis tabaklarına alıp kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla