Konu
:
Ciğerli Ve Kestaneli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Ciğerli Ve Kestaneli Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğerli Ve Kestaneli Pilav
2 su bardağı pirinç
30 gr tereyağı
250 gr kuzu ciğeri
2 soğan
2 çorba kaşığı çam fıstığı
4 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı kuşüzümü
Tuz
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
200 gr haşlanmış kestane
Ciğerli ve kestaneli pilav:
Pirinci bir tutam tuz ve bir kaç damla limon suyu eklenmiş sıcak suda yarım saat bekletin
Yıkayıp süzün
Kuşüzümlerinin saplarını ayıklayıp yumuşayıp şişmeleri için yarım saat kadar ılık suda bekletin
Soğanları soyup kıyın
Ciğeri kuşbaşı doğrayın
Tereyağının üçte birini tavada eritip kuşbaşı ciğeri kavurun
Ciğer suyunu salıp çekinceye kadar pişirin
Ocaktan alın ve üzerini kapakla kapatıp bir kenarda bekletin
Kalan tereyağını pilav tenceresinde eritip sırasıyla soğanlar, fıstıklar ve pirinci kavurun
Sıcak etsuyunu ekleyip bir taşım kaynatın
Ciğer, bal, kuşüzümü, tuz ve baharatı ekleyip karıştırın
Kapağını kapatıp önce yüksek ateşte 3 dakika sonra kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar 15 dakika pişirin
Pilavı ocaktan alıp zar şeklinde kesilmiş kestaneleri ekleyin
20dakika dinlendirin
Servis tabaklarına alıp kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul