Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Ve Tavuk Kanatlı Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Ve Tavuk Kanatlı Pilav





500 gr ıspanak
2 su bardağı pirinç
35 su bardağı tavuk suyu
8 tavuk kanadı
7 kiraz domates
30 gr tereyağı
Tuz

Ispanaklı ve tavuk kanatlı pilav:
Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 30 dakika bekletin Nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün

Ispanağı temizleyip incecik doğrayın Tereyağını tencerede eritip ıspanağı hafif kavurun Pirinci ekleyip karıştırın Tavuk kanadı, tavuk suyu ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin Ateşi kısıp pirinçler suyu çekene kadar pişirin Ocaktan alıp karıştırın ve domatesleri ekleyip üzerini kağıt havlu ile kapatın 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla