Yalnız Mesajı Göster

Sarımsaklı Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsaklı Pilav





1 su bardağı baldo pirinç
2 su bardağı sıcak su
30 gr tereyağı
8 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Üzeri için
Frenk soğanı

Sarımsaklı pilav:
Pirinci bol suyla yıkayın Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip süzün Sarımsakların kabuklarını soyup ikiye bölün Tereyağını eritip pirinci ilave ederek kavurun Karabiber, tuz ve şekeri ekleyip hafifçe karıştırın Suyu ilave edip, sarımsakları ekleyin Tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika kısık ateşte pişirin Tencereyi ocaktan alın 20 dakika demlendirin Üzerine dilerseniz kıyılmış frenk soğanı serpip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla