Konu
:
Sarımsaklı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Sarımsaklı Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarımsaklı Pilav
1 su bardağı baldo pirinç
2 su bardağı sıcak su
30 gr tereyağı
8 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Üzeri için
Frenk soğanı
Sarımsaklı pilav:
Pirinci bol suyla yıkayın
Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip süzün
Sarımsakların kabuklarını soyup ikiye bölün
Tereyağını eritip pirinci ilave ederek kavurun
Karabiber, tuz ve şekeri ekleyip hafifçe karıştırın
Suyu ilave edip, sarımsakları ekleyin
Tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika kısık ateşte pişirin
Tencereyi ocaktan alın
20 dakika demlendirin
Üzerine dilerseniz kıyılmış frenk soğanı serpip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul