Yalnız Mesajı Göster

Ciğer Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Pilavı





2 su bardağı pirinç
250 gr kuzu ciğeri
3 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz

Ciğer pilavı:
Ciğeri yıkayın Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlayın Süzgece alıp soğuyuncaya kadar bekletin Soğuduktan sonra küçük küçük doğrayın

Pirinci yıkayıp süzün Tencereye alıp ciğer, tuz ve 4 su bardağı sıcak su ilave edin Pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin Ocaktan alıp 6-7 dakika kadar demlenmeye bırakın
Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp pilavın üzerine gezdirin Pirinçleri fazla ezmeden tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla