Konu
:
Ciğer Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Ciğer Pilavı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğer Pilavı
2 su bardağı pirinç
250 gr kuzu ciğeri
3 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz
Ciğer pilavı:
Ciğeri yıkayın
Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlayın
Süzgece alıp soğuyuncaya kadar bekletin
Soğuduktan sonra küçük küçük doğrayın
Pirinci yıkayıp süzün
Tencereye alıp ciğer, tuz ve 4 su bardağı sıcak su ilave edin
Pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin
Ocaktan alıp 6-7 dakika kadar demlenmeye bırakın
Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp pilavın üzerine gezdirin
Pirinçleri fazla ezmeden tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul