Konu: Narlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster

Narlı Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Narlı Pilav





2 su bardağı yasemin pirinci
2 su bardağı su
1 nar
1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
2 çay bardağı soyulmuş antepfıstığı
30 gr tereyağı
Tuz

Narlı pilav:
Pirinci yıkayın Narın kabuğunu soyup tanelerini ayıklayın Tereyağının yarısını tencerede eritip 1 bardak pirinci ekleyin Devamlı karıştırarak 1-2 dakika kavurun 15 bardak su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin Ocaktan alıp 1 bardak antepfıstığını ekleyip harmanlayın

Kalan yağı başka bir tencerede eritip kalan pirinci ekleyin 1-2 dakika kavurun Nar suyu, kalan su ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pişirin Ocaktan alıp kalan 1 bardak antepfıstığını ekleyin ‹ki renkli pilavı tencereye alıp harmanlayın Ortası delik kek kalıbına döküp servis tabağına ters çevirerek alın Üzerini nar taneleriyle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla