Konu
:
Narlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Narlı Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Narlı Pilav
2 su bardağı yasemin pirinci
2 su bardağı su
1 nar
1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
2 çay bardağı soyulmuş antepfıstığı
30 gr tereyağı
Tuz
Narlı pilav:
Pirinci yıkayın
Narın kabuğunu soyup tanelerini ayıklayın
Tereyağının yarısını tencerede eritip 1 bardak pirinci ekleyin
Devamlı karıştırarak 1-2 dakika kavurun
1
5 bardak su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın
Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin
Ocaktan alıp 1 bardak antepfıstığını ekleyip harmanlayın
Kalan yağı başka bir tencerede eritip kalan pirinci ekleyin
1-2 dakika kavurun
Nar suyu, kalan su ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın
Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pişirin
Ocaktan alıp kalan 1 bardak antepfıstığını ekleyin
‹ki renkli pilavı tencereye alıp harmanlayın
Ortası delik kek kalıbına döküp servis tabağına ters çevirerek alın
Üzerini nar taneleriyle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul