Konu
:
Patlıcanlı Nohutlu Bulgur Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Nohutlu Bulgur Pilavı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Nohutlu Bulgur Pilavı
Yarım su bardağı dövme buğday
2 su bardağı köy tipi iri bulgur
Yarım su bardağı nohut
1 soğan
60 gr tereyağı
2 patlıcan
1 su bardağı ayçiçeği yağı
4 su bardağı et suyu
1 kırmızı dolmalık biber
1 sivri biber
Tuz
Karabiber
Patlıcanlı nohutlu bulgur pilavı:
Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün
Nohudu 1 gece önceden suya koyup bekletin
Yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın
Dövme buğdayı yıkayıp suyunu süzün
Üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle tencereye alıp haşlayın ve suyunu süzün
Soğanı tereyağında kavurun
Patlıcanları kuşbaşı doğrayıp tavada ayçiçeği yağında kızartın
Soğanlara ilave edin
Bulguru ilave edin ve 5 dakika soteleyin
Biberleri ince doğrayıp ekleyin
Sıcak et suyu, tuz, dövme buğday ve nohudu ekleyip tencerenin kapağını kapatın
Kısık ateşte pişirin
20 dakika demlendirin
Üzerine karabiber serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul