Yalnız Mesajı Göster

Safran Soslu Bahar Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safran Soslu Bahar Pilavı





Yarım paket margarin
15 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
200 gr ıspanak
2 taze soğan
15 çay bardağı süt kreması
1 çay kaşığı safran
Tuz, karabiber

Safran soslu bahar pilavı:
Ispanağı ayıklayıp yıkayın Suyunu iyice süzdükten sonra iri iri doğrayın Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın Pirinci bol suda yıkayıp süzün
2 kaşık margarini ayırıp kalanını tavada eritin Soğan ve ıspanağı ilave edip hafifçe kavurun Bir tutam tuz ve karabiber serpin Pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun Sıcak suyu ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin
Isıya dayanıklı küçük kalıpları yağlayıp hazırladığınız pilavı paylaştırın Fırın tepsisine kalıpları dizip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 3-4 dakika pişirin Kaseleri servis tabaklarına ters çevirerek pilavı çıkarın
Süt kremasını ayrı bir kapta ılıtın 1 tutam tuz ve safran ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin Servis tabaklarındaki pilavların üzerine gezdirin Hemen servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla