Konu
:
Safran Soslu Bahar Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Safran Soslu Bahar Pilavı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Safran Soslu Bahar Pilavı
Yarım paket margarin
1
5 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
200 gr ıspanak
2 taze soğan
1
5 çay bardağı süt kreması
1 çay kaşığı safran
Tuz, karabiber
Safran soslu bahar pilavı:
Ispanağı ayıklayıp yıkayın
Suyunu iyice süzdükten sonra iri iri doğrayın
Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın
Pirinci bol suda yıkayıp süzün
2 kaşık margarini ayırıp kalanını tavada eritin
Soğan ve ıspanağı ilave edip hafifçe kavurun
Bir tutam tuz ve karabiber serpin
Pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun
Sıcak suyu ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin
Isıya dayanıklı küçük kalıpları yağlayıp hazırladığınız pilavı paylaştırın
Fırın tepsisine kalıpları dizip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 3-4 dakika pişirin
Kaseleri servis tabaklarına ters çevirerek pilavı çıkarın
Süt kremasını ayrı bir kapta ılıtın
1 tutam tuz ve safran ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin
Servis tabaklarındaki pilavların üzerine gezdirin
Hemen servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul