Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Ve Tavuklu Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Ve Tavuklu Pilav





2 su bardağı pirinç
250 gr tavuk göğüs eti
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı çekilmiş badem
1 soğan
2 diş sarımsak
2 dolmalık yeşil biber
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı sıvıyağ
15 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı acı kırmızı tozbiber
Tuz

Yoğurtlu ve tavuklu pilav:
Pirinci tuzlu ılık suda bekletip yıkayın ve süzün Sarımsakları ezip yoğurda ekleyin Badem ve tozbiberi ilave edip iyice karıştırın

Soğanı ince ince doğrayın Biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince şeritler halinde doğrayın Tavuk etini şeritler halinde dilimleyin

Sıvıyağ ve margarini tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin Biberleri ve tavuk etini ekleyip kavurun Tuz ve sıcak suyu ekleyin Sürekli karıştırarak yoğurdu ilave edin Pirinci ekleyip karıştırın ve kısık ateşte pişirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla