Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Ve Peynirli Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Ve Peynirli Pilav





15 çorba kaşığı margarin
15 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 havuç
1 patates
Yarım su bardağı konserve bezelye
1 soğan
6 çorba kaşığı krem peynir
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber

Bezelyeli ve peynirli pilav:
Pirinci ayıklayıp yıkayın ve derin bir kaba alın 1 çorba kaşığı limon suyu, tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletin Birkaç kez yıkayıp süzün Havuç ve patatesi soyup küp küp doğrayın

Margarini tencerede eritin Havucu ekleyip kavurun Havuçlar yumuşayınca patatesleri ilave edip karıştırın ve kapağı kapalı olarak pişirin Patatesler de yumuşayınca pirinci ekleyip kavurun Sıcak suyu ve bezelyeyi ilave edin Tuz ve karabiberi serpin Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin

Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örterek dinlendirin Harmanlayıp servis tabaklarına alın Her birinin ortasına birer kaşık krem peynir ilave edin Peynirlerin üzerine kekik serpip servis yapın

Şefin Yorumu :
Karbonhidrat, vitamin, mineral ve protein içerikli bu pilav tek başına komple bir öğün olabilir Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla