Konu
:
Bezelyeli Ve Peynirli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Ve Peynirli Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Ve Peynirli Pilav
1
5 çorba kaşığı margarin
1
5 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 havuç
1 patates
Yarım su bardağı konserve bezelye
1 soğan
6 çorba kaşığı krem peynir
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Bezelyeli ve peynirli pilav:
Pirinci ayıklayıp yıkayın ve derin bir kaba alın
1 çorba kaşığı limon suyu, tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletin
Birkaç kez yıkayıp süzün
Havuç ve patatesi soyup küp küp doğrayın
Margarini tencerede eritin
Havucu ekleyip kavurun
Havuçlar yumuşayınca patatesleri ilave edip karıştırın ve kapağı kapalı olarak pişirin
Patatesler de yumuşayınca pirinci ekleyip kavurun
Sıcak suyu ve bezelyeyi ilave edin
Tuz ve karabiberi serpin
Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örterek dinlendirin
Harmanlayıp servis tabaklarına alın
Her birinin ortasına birer kaşık krem peynir ilave edin
Peynirlerin üzerine kekik serpip servis yapın
Şefin Yorumu :
Karbonhidrat, vitamin, mineral ve protein içerikli bu pilav tek başına komple bir öğün olabilir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul