Konu
:
Mantarlı Ve Pastırmalı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Ve Pastırmalı Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Ve Pastırmalı Pilav
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
2 soğan
2 diş sarımsak
10 mantar
100 gr dilimlenmiş pastırma
Bir tutam safran
5 çorba kaşığı zeytinyağı
30 gr tereyağ
Mantarlı ve pastırmalı pilav:
Pirinci 1 tatlı kaşığı limon ve 1 tutam tuz ilave edilmiş sıcak suda yarım saat bekletin
Bol suyla yıkayıp suyunu süzün
Soğan ve sarımsakları soyup kıyın
Mantarları nemli bir bezle silip dilimleyin
Pastırmaları ince zar şeklinde doğrayın
Zeytinyağını bir tavada ısıtıp sırasıyla; soğan, sarımsak ve mantarı ekleyerek kavurun
Ateşten alıp pastırmayı ilave edin
Pilav tenceresinde 15 gr tereyağını eritip pirinci kavurun
Sıcak et suyunu ve 1 tutam safranı ekleyin
Bir taşım kaynatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin
Pilavın üzerini kalan tereyağından gezdirin
10 dakika kadar demlendirip pastırmalı harcı ilave edin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul