Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Ve Pastırmalı Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Ve Pastırmalı Pilav





2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
2 soğan
2 diş sarımsak
10 mantar
100 gr dilimlenmiş pastırma
Bir tutam safran
5 çorba kaşığı zeytinyağı
30 gr tereyağ

Mantarlı ve pastırmalı pilav:
Pirinci 1 tatlı kaşığı limon ve 1 tutam tuz ilave edilmiş sıcak suda yarım saat bekletin Bol suyla yıkayıp suyunu süzün

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın Mantarları nemli bir bezle silip dilimleyin Pastırmaları ince zar şeklinde doğrayın
Zeytinyağını bir tavada ısıtıp sırasıyla; soğan, sarımsak ve mantarı ekleyerek kavurun Ateşten alıp pastırmayı ilave edin

Pilav tenceresinde 15 gr tereyağını eritip pirinci kavurun Sıcak et suyunu ve 1 tutam safranı ekleyin Bir taşım kaynatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin Pilavın üzerini kalan tereyağından gezdirin 10 dakika kadar demlendirip pastırmalı harcı ilave edin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla