Konu
:
Armutlu Risotto
Yalnız Mesajı Göster
Armutlu Risotto
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armutlu Risotto
2
5 su bardağı pirinç
3 armut
4 su bardağı tavuk suyu
90 gr tereyağı
200 gr labne peyniri
Tuz
Karabiber
Armutlu risotto:
Tereyağını bir tencerede eritin
Armutların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Tereyağına ilave edip 10 dakika pişirin
Pişen armutları tencereden çıkarıp bir kaseye alın
Ayıklayıp yıkadığınız pirinci armutları pişirdiğiniz yağ ile birlikte 5 dakika kavurun
Diğer tarafta tavuk suyunu ısıtın
Isınınca bir kepçe kadarını kavurduğunuz pirince ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin
Kalan tavuk suyunu da ekleyerek pişirmeye devam edin
Suyunu çekince armutları ilave edin
Labne peyniri, tuz ve karabiberi ilave edip hafifçe karıştırı
3 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul