Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı





2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
2 havuç
3 su bardağı sıcak et suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
karabiber
30 gr tereyağı
2 su bardağı arpa şehriye
1 çay bardağı konserve tane mısır
Kıyılmış maydanoz

Havuçlu arpa şehriye pilavı:
Sarımsakları ve soğanı soyup ince kıyın Havuçları soyup zar şeklinde doğrayın
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun Havucu ekleyip birkaç dakika daha kavurun Sıcak su, tuz, karabiber,tarçın ve şekeri ilave edip havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin

Havuçları geniş tel bir süzgeç yardımıyla içinden alıp arpa şehriyeleri ekleyin Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin

Şehriyeyi ocaktan alıp tereyağı ile tatlandırın Önceden pişirdiğiniz havuçlar ve haşlanmış mısırla harmanlayın Hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla