Konu
:
Alev Dağı Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Alev Dağı Pilavı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alev Dağı Pilavı
500 gr taze fasulye
3 havuç
1 kahve fincanı sarı kuru üzüm
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
Alev dağı pilavı:
Fasulyelerin kılçıklarını temizleyin
Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün ve yeşil rengini koruması için buzlu suda bekletin
Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin
Üzümü ılık suda yumuşayana kadar bekletip süzün
Pirinci nişastası gidene kadar bol suyla yıkayın
Havuçları temizleyip iri rendeleyin
Soğanı soyup küp doğrayın
Yağı tencerede ısıtıp soğanı soteleyin
Havucun 3 kaşık kadarını süsleme için ayırıp kalanı soğana ilave edin
Karıştırıp pirinci ekleyin
10-12 dakika karıştırarak kavurun
Sıcak su, üzüm ve tuzu ekleyip karıştırın
Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin
Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10 dakika dinlendirin
Fasulyeleri yağlanmış kubbe şeklindeki cam kalıba kenarlarını kaplayacak şekilde yan yana dizin
Pilavı ekleyip üzerine kaşıkla bastırarak sıkıştırın
10 dakika bekletip servis tabağına ters çevirin
Ayırdığınız havucu teflon tavada hafif kavurun ve fasulyenin üzerine ekleyip sıcak veya soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul