Konu
:
Kayısılı Ve Erikli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Ve Erikli Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Ve Erikli Pilav
1 su bardağı baldo pirinç
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı badem
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı dolma baharı
1 çay kaşığı toz şeker
çeyrek demet kıyılmış dereotu
Tuz
Kayısılı ve erikli pilav:
Zeytinyağını tencerede ısıtın
Badem, fıstık ve üzümleri ekleyip kısık ateşte kavurun
Yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin
Baharatları, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın ve suyu ilave edin
Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar kapağını açmadan pişirin
Ocaktan alıp kapağını açmadan 10 dakika demlendirin
Kıyılmış dereotunu ekleyip harmanlayın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul