Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Ve Erikli Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Ve Erikli Pilav





1 su bardağı baldo pirinç
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı badem
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı dolma baharı
1 çay kaşığı toz şeker
çeyrek demet kıyılmış dereotu
Tuz

Kayısılı ve erikli pilav:
Zeytinyağını tencerede ısıtın Badem, fıstık ve üzümleri ekleyip kısık ateşte kavurun Yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin Baharatları, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın ve suyu ilave edin Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar kapağını açmadan pişirin Ocaktan alıp kapağını açmadan 10 dakika demlendirin Kıyılmış dereotunu ekleyip harmanlayın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla