Konu
:
Patlıcanlı Ve Mantarlı Bulgur Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Ve Mantarlı Bulgur Pilavı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Ve Mantarlı Bulgur Pilavı
1 su bardağı pilavlık iri bulgur
2 su bardağı sebze suyu veya sıcak su
1 soğan
1 patlıcan
7 kültür mantarı
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Yenibahar
Tarçın
Tuz
Yarım demet nane
Toz şeker
Patlıcanlı ve mantarlı bulgur pilavı:
Patlıcanı alaca soyun
İri küp şeklinde doğrayın
Zeytinyağı ve tuzla iyice ovalayıp fırın tepsisine alın
180 dereceye ayarlanmış fırında ara ara karıştırarak pişirin
Patlıcanlar pişince fırından alın ve üzerine biraz toz şeker serpin ve harmanlayın
Ufak doğranmış soğanı zeytinyağıyla birlikte tavada çok kısık ateşte kavurun
İnce doğranmış mantarları ekleyin
Baharatları ilave edin
Soğanlar pişince bulguru ilave edip kavurun
2 su bardağı sıcak suyu ekleyin
Patlıcanları da aktarıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın
Suyunu çekince ocaktan alıp 15 dakika kapağını açmadan bekletin
Naneyi kıyıp pilava ekleyin
Yarım saat demlendirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul