Konu
:
Keme Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Keme Kebabı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keme Kebabı
Malzemeler: 400 gr
kemiksiz kuzu kolu
100 gr
kemiksiz kuzu gerdanı
200gr
kuzu kuyruk yağı
40 adet, ceviz büyüklüğünde keme
tuz
karabiber
Yapılışı: Önce kemeleri güzelce yıkayalım; çünkü çıkarıldığı toprağın bütün dokusunu üzerinde taşımaktadır
Daha sonra pütürlü taşla dış yüzeyini temizleyelim ve tekrar yıkayalım
Kemeyi ortadan ikiye bölüp, keme delici yardımıyla dikkatle ortalarından delelim
Kuzu kolu kuzu gerdanı ve kuyruk yağını buğday tanesi büyüklüğüne gelinceye kadar zırhtan geçirelim
Aman dikkat ezmeyelim
Eğer bu imkana sahip değilseniz, eti kasapta tek çekimle makineden geçirerek istenen ete ulaşabilirsiniz
Ancak bu pek de makbul sayılmaz; hele hele kasabın bıçağı körse etiniz ziyan olmuş demektir! Şimdi biz zırhlamış olduğumuz ete -yani zırh kıymasına-; tuz ve karabiber ekleyerek harmanlayalım
Dövme yuvarlak şişlere bir parça kıyma, bir parça keme gelecek şekilde dizelim daha sonra kor'dan kül'e dönmeye başlayan meşe odunu ateşinde yakmadan pişirelim
Keme kebabı mutlaka yeşil soğan piyazıyla yenmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul