07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Tavşan Yemeği

1 orta boy tavşan
1 TK kırmızı biber
2 Domates
4 orta boy patates
3 ortaboy havuç
2 baş bütüm sarımsak
2 defne yaprağı
2 orta boy soğan
1 YK Domates salçası
1 Çay bardağı sirke
1 çay bardağı su
1 Su bardağı kırmızı şarap
1 YK tereyağı
Tuz, karabiber
Tavşanı 2 veya 4?e bölün Yıkayıp kuruladıktan sonra karabiber tuz ve kırmızı biberle ovun Kızgın yağda çevirerek kızartıp Güveç’e yerleştirin üzerine doğranmış patates, havuç, soğan, domates ve yıkanmış temizlenmiş bütün bir kaç tane sarımsak koyun 1 Bardak kırmızı şarap, 1 Çay bardağı sirke, 1 Çay bardağı suda ezilmiş domates salçası, Tereyağı, karabiber, tuz ve 2 adet defne yaprağı koyduktan sonra 1-1,5 saat 200 derecede fırında pişirin
canım çekti olsada yesek
|
|
|