Konu
:
Firinda Kuzu Ciğeri Güveci..
Yalnız Mesajı Göster
Firinda Kuzu Ciğeri Güveci..
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Firinda Kuzu Ciğeri Güveci..
Malzemeler;
5 Adet Biber
- 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
- 5 Adet Havuç
- 1 Adet Kuru Soğan
- 500 Gr Kuzu Cigeri
- 50 Gr Margarin
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Çay kaşığı Toz Şeker
- 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, Tuz
Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın
Soğanı soyup kıyın
Biberler ve maydanozu temizleyip kıyın
Maydanozu daha sonra kullanmak üzere ayırın
Bir kapta biber salçası, şeker, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın
Margarini güveç kabında eritip soğanı kavurun
Biber ve havuçları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
Ocaktan alıp bir kenarda ılınmaya bırakın
Kuzu ciğeri ve sebzeleri güvece aktarın
Üzerine salçalı karışımı gezdirerek dökün
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Güveci fırından alıp servis tabağına yerleştirin
afiyet olsun
alinti
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul