Yalnız Mesajı Göster

Tarhanali Bulgur Köftesi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarhanali Bulgur Köftesi








malzemeler:
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1/2 su bardağı tarhana
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 100 g + 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 3-3,5 su bardağı su
  • kırmızı pulbiber
  • tuz
hazırlanması:
1 bulguru ayıklayıp yıkayın bulguru 1 su bardağı su ile, tarhanayı ise 1/4 su bardağı su ile ıslatın bulgur suyunu çektikten sonra üzerine nane serpin daha sonra tarhana ve tuzu katın iyice yoğurup hamur haline getirin (benim hamurum biraz sulu olduğu için ben bulgur ekledim)

2 soğanı ince ince kıyın küçük bir tencerede 100g tereyağı ile kavurun üzerine 3- 3,5 su bardağı suyu ekleyin kaynayınca tuzu ve köfteleri ilave edin 15 dakika pşirin (pişip pişmediğini anlamak için bir tanesini ikiye bölün içi yaş değilse pişmiştir)

3 2 yemek kaşığı tereyağını tavada kızdırın üzerine pulbiberi ekleyip 1-2 karıştırın tabaklara aldığınız köftelerin üzerine sosunu gezdirerek servis yapın

Alinti

Alıntı Yaparak Cevapla